EU-dimenziós iskolai programok

“Ezek a fiatalok most az európai visszavonulás tüneteitől szenvednek, és egy napon majd kíméletlenül, keserűen és szemrehányóan az európai döntéshozók ellen fordulnak: miért hagytátok, hogy egy egész generáció ráunjon az Európai Unióra?!  

Wim Wenders filmrendező 

Ezt az al-honlapot a Külügyminisztérium EU-s tájékoztatási programjai és az európai uniós témák érdeklődő pedagógusok közti kapcsolatfelvétel elősegítésére alakítottuk ki. Olyan pedagógusok részére lehet hasznos a kapcsolatfelvétel, akik szeretnék bővíteni EU-s ismereteiket és iskolájuk nemzetközi kapcsolatait, és akik fontosnak tartják, a diákjaik uniós továbbtanulását és tapasztalatszerzését segítő pedagógiai készségek megismerését. 

A Külügyminisztérium és az oktatási tárca kezdeményezésére Magyarországon 1996. óta szerveznek európai uniós tematikájú iskolai, illetve pedagógus továbbképzési programokat.

A programok rövid ismertetése.  

 

2008 első félévében valósult meg az „Európai uniós tartalmak a közoktatásban” című pedagógus továbbképzési program, amely a módszertani kérdésekre helyezte a hangsúlyt; valamint arra, hogy miként lehet a korszerű pedagógiai ismereteket és az info-kommunikációs eszközöket hatékonyan alkalmazni az uniós témák feldolgozásakor.

Bővebben az „Európai uniós tartalmak a közoktatásban” című pedagógus továbbképzési programról.

 

2008. második félévében előreláthatólag két program megvalósítására kerül sor:

- „Vissza az iskolába program”

- Ismerjük meg az Európai Parlamentet! 

Ha érdeklik a jövőben tervezett iskolai programok és ezekről közvetlen értesüléseket szeretne kapni, kérjük töltse ki az alábbi adatlapot.

 

Figyelmébe ajánljuk az európai uniós tájékoztatásra tervezett „Europaletta” honlapot, amelyen a pedagógusok számára készült segédanyagokat tartalmazó magyar nyelvű hasznos oldalak is szerepelnek.